Weer in actie tijdens Pierloop

Op zaterdag 12 september 2015 liepen de ‘Odd Fellows van Velsen’ voor de tweede keer mee in de Pierloop van Velsen, het grootse loopevenement binnen de gemeente Velsen. Het team bestond uit 18 mannen en vrouwen, zowel leden als niet-leden,  op de afstanden 8,2 en 15 km. De jongste deelnemer was 17 en de oudste 75 jaar.

20150912 Pierloop_0016

Na eerst een groepsfoto te hebben gemaakt, liepen ze vanaf het logegebouw aan de Stationsweg in hun T-shirts (geel met blauw opschrift: Odd Fellows Velsen) naar de startplaats aan de Briniostraat, waar ze om 15.00 uur vertrokken. Even later passeerden alle pierlopers over de Stationsweg, langs het logegebouw, waar ze hartelijk door ons werden aangemoedigd. Zowel bij hun passage langs het logegebouw als bij de finish werd het team professioneel  gefotografeerd. Aan de finish kregen ook onze deelnemers het jubileumboek “25 Jaar Pierloop Velsen” uitgereikt en werden ze met heerlijke consumpties onthaald door organiserende logeleden.

De rennende teamleden liepen voor het  goede doel:  de lokale stichting Vienna, die zich inzet om kinderen met een beperking te laten genieten van paardrijden.

Op de 8,2 km was hun beste loper de 17-jarige Maartje van Asselt met 42.58 en op de 15 km was dit de 49-jarige Mark Wellink met 1.08.50.

Na afloop keerden alle lopers en loopsters van dit team bezweet, maar voldaan terug naar hun honk aan de Stationsweg 95 in Velsen-Zuid. Ze waren allemaal zeer te spreken over de wijze waarop ze door ons werden ontvangen, begeleid en verzorgd. Ze hoefden alleen maar te lopen. Alle renners spraken de hoop uit een volgende keer weer mee te mogen doen. Aan de Odd Fellows van Velsen zal het zeker niet liggen. De publiciteit was weer enorm. De combinatie van een groot lokaal en regionaal sportgebeuren met een  aanspreekbaar goed doel was opnieuw een schot in de roos.

Op deze website onder menu ‘pierloop’,  vindt u meer hierover.  Voor meer informatie kunt u ook contact leggen met schrijver dezes.

Ben Wellink (PR-IJmondloge)