Brocante en boekenmarkt 21-4

Geplaatst door zynixmedia op zondag apr 15, 2018 onder: Geen categorie

Op zaterdag 21 april a.s. tussen 10.00 en 15.00 uur houden de Odd Fellows van Velsen weer een brocante (vlooienmarkt), annex boekenmarkt in hun verenigingsgebouw aan de Stationsweg 95 in Velsen-Zuid.

Parkeren kan in de naaste omgeving, o.a. op de parkeerplaats op de hoek met de Min. van Houtenlaan.

Hun voorraad boeken wordt steeds aangevuld met kwalitatief goede boeken en daardoor vinden deze bij velen gretig aftrek. Voor een euro zijn de meeste boeken te koop. Een bijzonder boek is wat hoger geprijsd. Veel belangstellenden keren vaak met een handvol boeken gelukkig huiswaarts. Ook de tweedehands zolderspullen kunnen nog geruime tijd mee voor de liefhebber.

De opbrengst van deze brocante- en boekenmarkt komt zoals altijd, ten goede aan een maatschappelijk project, waarvoor de Odd Fellows zich ten volle inzetten. Binnenkort wordt het ‘goede doel’ met de totale opbrengst voor dit jaar bekendgemaakt.

De organisatie van deze projecten is in handen van de commissie Maatschappelijke Activiteiten van de IJmondloge (voor mannen) en de Duinroosloge (voor vrouwen).

De Odd Fellows van Velsen kiezen regelmatig projecten die lokaal of regionaal gebonden zijn en die niet of niet voldoende worden gesubsidieerd en derhalve van donaties afhankelijk zijn.

Vanuit hun sociale opdracht voelen Odd Fellows zich betrokken bij de samenleving en in het bijzonder bij de hulpbehoevende medemens.

IMG_20180414_150115 (2)

Op deze website kunt u meer informatie over de Odd Fellows vinden en kunt u ook nader contact zoeken.

Reacties uitgeschakeld

Introductie-avond 5 april

Geplaatst door zynixmedia op dinsdag mrt 27, 2018 onder: Geen categorie

Velsen-zuid. Voor degenen die altijd al hebben willen weten wat de Odd Fellows zoal doen op een logeavond in hun verenigingsgebouw aan de Stationsweg in Velsen-zuid, is er nu de mogelijkheid om dit zelf mee te maken. Deze gelegenheid doet zich voor op donderdag 5 april a.s. vanaf 19.30 uur in het gebouw van de Odd Fellows aan de Stationsweg 95 in Velsen-Zuid.
DSC_0012

Wilt u eens een dergelijke avond bij wonen, dan bent u en ook uw partner van harte welkom op donderdag 5 april a.s. De ontvangst is die avond vanaf 19.30 uur. U wordt ontvangen door leden van de IJmondloge. De eerste kennismaking zal onder het genot van een kop koffie of thee best lukken. Daarna zullen wij ons nader aan u voorstellen o.a. met een stukje geschiedenis over onze organisatie. Zoals ook tijdens een logeavond voor leden gebruikelijk is, gaan wij na de koffie naar boven, naar de ontmoetingsruimte, waar we in alle rust naar wat muziek, tekst en uitleg zullen luisteren. Na afloop van deze bijeenkomst gaan we weer naar beneden, naar de recreatieruimte. Daar kunnen we dan van een drankje en hapje genieten en zal er alle gelegenheid zijn om vragen te stellen.
De vorige introductieavond was op 30 november 2017. Er was toen voldoende belangstelling en de sfeer beviel blijkbaar zo goed dat zich al direct een nieuw lid aanmeldde. Met deze introductieavonden, die geheel vrijblijvend toegankelijk zijn, willen Odd Fellows mensen bereiken, waarvan zij menen dat die de extra factor bezitten, die hen tot een geschikt Odd Fellow zou kunnen maken, zoals levenservaring, leergierigheid, inhoud en persoonlijkheid. Mensen dus, die hun nieuws- en leergierigheid willen bevredigen, zich persoonlijk willen ontplooien en willen deelnemen aan gezelligheid in een vriendenclub. Zij willen hun vereniging laten groeien door verjonging en vernieuwing, met mensen die een nieuwe uitdaging niet uit de weg gaan. Zo hopen Odd Fellows mee te werken aan een betere samenleving.
De IJmondloge kent leden van alle leeftijden, dus ‘jong en oud’ zijn in principe welkom.
Alle belangstellende inwoners van de IJmond en Zuid-Kennemerland (Haarlem, Haarlemmermeer, Zandvoort, Bloemendaal enz.) zijn van harte welkom. U kunt parkeren op de hoek Stationsweg-Minister van Houtenlaan in Velsen-zuid.
Wilt u zich s.v.p. tijdig even aanmelden voor deze avond, bij de volgende personen;
De heer H. Bouma, tel. 06-5369.8497, email: info@ind-part.com;
De heer G. Stet, tel. 06-5337.8768, email: gerard@jobjoost.nl; De heer B. Wellink, tel. 0251-228268, email: bwellink@zonnet.nl;
De heer A. de Swart, tel. 023-5830472/ 06-2244 9345, email: 40ijmond@oddfellows.nl;

Ons postadres is: Stationsweg 95, 1981 BB Velsen-zuid.
Vergeet niet een bezoekje te brengen aan onze website: www.oddfellows-velsen.nl

Reacties uitgeschakeld

In actie bij NL.DOET

Geplaatst door zynixmedia op maandag mrt 12, 2018 onder: Geen categorie

Op zaterdag 10 maart j. l. hebben 4 vrouwen van de Duinroosloge en 9 mannen van de IJmondloge van de Velsense Odd Fellows, in het kader van ‘NLdoet’ van het Oranjefonds, vrijwilligerswerk verricht in de regio IJmond. Dit keer op 2 locaties in de gemeente Velsen.
Samen met andere dames werd door 4 leden van de Duinroosloge in Verpleeghuis Velserduin in IJmuiden geholpen met de actie “Heel Velserduin bakt”. Alle dames stonden hierbij hun mannetje, pardon vrouwtje.

Tussen de Reigersbossenlaan en de Orionweg in IJmuiden-Zeewijk, moet een gewone speeltuin worden omgebouwd naar een natuurlijke speeltuin, met de naam Speeltuin Zeewijk Natuurlijk. Een natuurlijke en meer in deze tijd passende speeltuin voor de vele kinderen uit de omgeving.

Op deze zaterdag waren vele vrijwilligers bezig om op dit vrije grote terrein de oude speelwerktuigen en toebehoren uit te graven en te verwijderen. Een zware klus, maar de mannen maakten geen problemen van de stenen paden en ingegraven betonnen pijlers. Alle oude speelwerktuigen moesten vakkundig in onderdelen worden gesloopt, zodat alles netjes kon worden afgevoerd. Geen punt voor deze vrijwilligers, want ze hadden het juiste gereedschap en ook hun werkhandschoenen van huis meegenomen.

IMG-20180310-WA0014

Samen met buren, leden van de lokale vrijwillige brandweer en een aantal lokale politici werd tussen 10 en 16 uur hard gewerkt.

Het bestuur van de speeltuin had voor koffie en de lunch gezorgd en was aan het eind van de dag verheugd en dankbaar dat met zoveel enthousiasme door alle vrijwilligers was gewerkt.

Vermeld zij nog dat de lokale pers en ook RTV-Noord-Holland aanwezig waren. Op de website van de speeltuin www.speeltuinzeewijk.nl (onder locatie) kunt u een interview zien en horen, waarbij in de laatste 5 minuten Ad de Swart namens de IJmondloge de motivatie om deze klus te klaren, uit de doeken doet.

Evenals vorige jaren was ook dit vrijwilligersproject pure immateriële hulpverlening. Odd Fellows voelen zich door hun sociale opdracht zeer betrokken bij de hulpbehoevende medemens.

Als u meer wilt weten over deze Odd Fellows, kijk dan even verder op deze website.

Reacties uitgeschakeld