Goede start van Velsense loges

Geplaatst door zynixmedia op vrijdag sep 14, 2018 onder: Geen categorie

Na een verdiende zomervakantie is de Duinroosloge eind augustus en de IJmondloge begin september weer van start gegaan met hun logebijeenkomsten. De IJmondloge begon met de gebruikelijke maaltijd in hun logegebouw aan de Stationsweg in Velsen-Zuid. Vorig vakantieseizoen waren een nieuwe ‘onverwoestbare’ schuur en tuin aangelegd. Dit jaar werd tijdens de zomervakantie de bezinningsruimte geheel gemoderniseerd.  Na ingewonnen deskundig advies heeft de gehele ruimte als het ware een verjongingskuur ondergaan. Na bijna 50 jaar zijn de donkere wanden nu stralend wit en ook andere bruine onderdelen hebben deze heldere kleur gekregen. Het is al met al een verfrissend ruimte geworden. Veel dank gaat dan ook uit naar een aantal vaardige leden. Geen enkele vereniging kan buiten deze ‘handige jongens’.

IMG_20180906_211732

Voor de leden van beide loges staat komend najaar een vol programma te wachten met veel activiteiten. Er zal blijvend worden gewerkt aan het ledental en aan het gestelde goede doel. Vanzelfsprekend komen de leden weer wekelijks bij elkaar om naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren. Zo ontstaat verdieping en verrijking om het vaak jachtige leven weer even aan te kunnen.

In november volgt weer een introductieavond voor belangstellenden, niet alleen uit de gemeente Velsen, maar ook uit de gehele IJmond en Zuid-Kennemerland. Maar u, als lezer van dit bericht, hoeft niet persé te wachten op deze intro-avond. Als u belangstelling heeft, kunt u meer informatie lezen op onze website en desgewenst contact opnemen met dhr. B. Wellink, 0251-228268; dhr. H. Bouma 06-5369.8497 of dhr.  G. Stet 06-5337.8768.

Reacties uitgeschakeld

In actie tijdens Pierloop

Geplaatst door zynixmedia op maandag sep 10, 2018 onder: Geen categorie

Op zondag 9 september 2018 liepen de ‘Odd Fellows van Velsen’ voor de derde keer mee in de Pierloop van Velsen, het grootse loopevenement binnen de gemeente Velsen. Het team bestond dit jaar, door verschillende omstandigheden, maar uit 10 mannen en vrouwen, zowel leden als niet-leden, op de afstanden 5, 10 en 15 km. De jongste deelnemer was 15 en de oudste 66 jaar.

Na eerst een groepsfoto te hebben gemaakt, liepen ze vanaf het logegebouw aan de Stationsweg in hun T-shirts (geel met blauw opschrift: Odd Fellows Velsen) naar de startplaats aan de Briniostraat, waar ze om 11.00 uur vertrokken. Het was een nieuwe route, die helaas niet meer langs ons logegebouw voerde. Zowel bij de start als bij de finish werd het team, individueel en als groep professioneel gefotografeerd. Aan de finish kregen onze deelnemers hun eigen wel verdiende medaille “Pierloop Velsen 2018” en werden ze met heerlijke consumpties onthaald door de organiserende logeleden. Alle lopers en loopsters van ons Odd fellow-team bleken hun afstand in een goede tijd te hebben afgelegd.

20180909 Pierloop 2018_0054

De rennende teamleden liepen voor het goede doel dat de commissie MA voor dit jaar had vastgesteld: een speeltuig voor de natuurspeeltuin in Zeewijk, IJmuiden. De opbrengst van het bijeen gebrachte sponsorgeld komt uiteraard ten goede aan het voormelde doel.

Na afloop keerden alle lopers en loopsters van dit team bezweet, maar voldaan terug naar hun honk aan de Stationsweg 95 in Velsen-Zuid. Ze waren allemaal zeer te spreken over de wijze waarop ze door ons werden ingeschreven, ontvangen, begeleid en verzorgd. Alle renners spraken de hoop uit een volgende keer weer mee te mogen doen. Aan de Odd Fellows van Velsen zal het zeker niet liggen. De publiciteit was weer enorm. De combinatie van een groot plaatselijk en regionaal sportgebeuren met een aanspreekbaar goed doel was opnieuw een schot in de roos.

Op onze website onder menu ‘pierloop’, vindt u meer hierover.  Voor meer informatie kunt u ook contact leggen met schrijver dezes.

Ben Wellink (PR-IJmondloge)

Reacties uitgeschakeld

Brocante en boekenmarkt 21-4

Geplaatst door zynixmedia op zondag apr 15, 2018 onder: Geen categorie

Op zaterdag 21 april a.s. tussen 10.00 en 15.00 uur houden de Odd Fellows van Velsen weer een brocante (vlooienmarkt), annex boekenmarkt in hun verenigingsgebouw aan de Stationsweg 95 in Velsen-Zuid.

Parkeren kan in de naaste omgeving, o.a. op de parkeerplaats op de hoek met de Min. van Houtenlaan.

Hun voorraad boeken wordt steeds aangevuld met kwalitatief goede boeken en daardoor vinden deze bij velen gretig aftrek. Voor een euro zijn de meeste boeken te koop. Een bijzonder boek is wat hoger geprijsd. Veel belangstellenden keren vaak met een handvol boeken gelukkig huiswaarts. Ook de tweedehands zolderspullen kunnen nog geruime tijd mee voor de liefhebber.

De opbrengst van deze brocante- en boekenmarkt komt zoals altijd, ten goede aan een maatschappelijk project, waarvoor de Odd Fellows zich ten volle inzetten. Binnenkort wordt het ‘goede doel’ met de totale opbrengst voor dit jaar bekendgemaakt.

De organisatie van deze projecten is in handen van de commissie Maatschappelijke Activiteiten van de IJmondloge (voor mannen) en de Duinroosloge (voor vrouwen).

De Odd Fellows van Velsen kiezen regelmatig projecten die lokaal of regionaal gebonden zijn en die niet of niet voldoende worden gesubsidieerd en derhalve van donaties afhankelijk zijn.

Vanuit hun sociale opdracht voelen Odd Fellows zich betrokken bij de samenleving en in het bijzonder bij de hulpbehoevende medemens.

IMG_20180414_150115 (2)

Op deze website kunt u meer informatie over de Odd Fellows vinden en kunt u ook nader contact zoeken.

Reacties uitgeschakeld