Cheque voor stichting Vienna

Velsen-Zuid. Op donderdag 17 september l. l. werd door de Velsense Odd Fellows (de Duinroos- en IJmondloge) in hun gebouw aan de Stationsweg 95 in Velsen-zuid op feestelijke wijze een symbolische cheque ter waarde van € 2000.= overhandigd aan Elvira Wesseling van de “Stichting Vienna”. De stichting is gebaseerd op Elvira’s lang gekoesterde wens  om als paardenliefhebster iets te kunnen doen voor mensen met een beperking.

2015-09-17 19.58.32

Het doel van deze Velsense stichting is om paardrijden mogelijk te maken voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Uitgangspunt hierbij is het bevorderen van het welzijn en de verantwoorde omgang met het paard. Paardrijden zorgt voor ontspanning en plezier bij de doelgroep. Ook draagt het bij aan  het gevoel van eigenwaarde en het versterkt de band met de natuur. Het fysieke contact met het dier werkt stimulerend op de algehele conditie. De interactie tussen mens en dier is geweldig.

De stichting is daarbij in grote mate afhankelijk van giften. Namens beide loges werd de uitreiking gedaan door de heer Marcel van den Berg, bestuurslid van de commissie maatschappelijke activiteiten. Hij liet deze uitreiking gepaard gaan met een verduidelijking van de sociale opdracht die Odd Fellows op zich hebben genomen, namelijk het helpen van de hulpbehoevende medemens.

De dames en heren van de Duinroos- en IJmondloge hadden dit bedrag bijeengebracht middels allerlei activiteiten, zoals een vlooien- annex boekenmarkt en sponsorgeld van een eigen Pierloopteam.

Uit de dankwoorden van Elvira bleek hoe welkom deze donatie was, want het was precies het nog ontbrekende bedrag om een rolstoelvriendelijke huifkar voor de doelgroep aan te schaffen.

Elvira kreeg na ontvangst van de cheque een welverdiend applaus voor haar goede werk.

Wie meer over de Velsense Odd Fellows wil weten, kan dit vinden op deze website.