NLdoet in verpleeghuis!

Op vrijdag 11 maart l. l. hebben elf leden van de Duinroosloge en drie leden van de IJmondloge van de Velsense Odd Fellows, in het kader van ‘NLdoet’ van het Oranje-fonds, vrijwilligerswerk verricht. Zij hebben de bewoners van het verpleeghuis “Velserduin” in IJmuiden een heerlijke middag bezorgd.

20160311_150325

De bewoners kregen namelijk een High Tea voorgeschoteld, maar zonder hulp van al die

vrijwilliger/sters was dat voor het personeel van het verpleeghuis onmogelijk. In de voorbereiding en verzorging ging veel intensieve arbeid zitten, zoals het dekken van de tafels en het klaarzetten van al dat lekkers. De bewoners moesten echter ook van hun kamers worden gehaald en later weer worden teruggebracht. En natuurlijk kregen de bewoners de gehele middag aandacht en gezelschap van deze Odd Fellows.

Die vrijdagmiddag waren de vrijwilligsters al om 13.00 uur aanwezig om de nodige voorbereidingen te treffen, alvorens de bewoners om 15.00 uur aan tafel mochten. De vele verschillende hapjes werden door de bewoners gretig verorberd en tussendoor werd veel gepraat en gelachen. Ook de vrijwilligsters genoten met volle teugen.

Met op de achtergrond stemmige pianomuziek, werd het een hele gezellige en smaakvolle middag. De bewoners van “Velserduin” en alle vrijwilligers/sters van de Odd Fellows

vonden dat deze middag veel te snel was gegaan. Moe maar voldaan keerden de bewoners weer na hun kamers en de vrijwilligers weer naar huis. Het personeel van het verpleeghuis

dankte na afloop op gepaste wijze de vele toegewijde helpers en helpsters.

Evenals vorig jaar was ook dit vrijwilligersproject pure immateriële hulpverlening. Odd Fellows voelen zich door hun sociale opdracht zeer betrokken bij de hulpbehoevende medemens.

IMG-20160311-WA0018

Als u meer wilt weten over deze Odd Fellows, kijk dan even verder op deze website.