Start Crea-inloopcafé

Een vijftal vrouwen-Odd Fellows van de Duinroosloge hebben de afgelopen maand via de (sociale) media, waaronder ook Facebook, contact gezocht met dames uit Velsen en omstreken, om samen creatief bezig te zijn in het nieuw gestarte “Crea-Inloopcafé Velsen”. Plaats: Het Odd Fellowgebouw aan de Stationsweg 95 in Velsen-Zuid.

IMG_0823

Donderdag 28 januari laatsleden -van 14.00 tot 16.30 uur- was het dan zover.

Het enthousiasme van de initiatiefneemsters werd deze allereerste keer rijkelijk beloond. Er waren tien dames aanwezig, waaronder ook een paar leden van de Duinroosloge. Deze eerste keer was de entree gratis. Ook correspondenten van het Weekblad IJmuiden en van de IJmuider Courant hadden aan de oproep aanwezig te zijn, gehoor gegeven en er werd ook een persfoto gemaakt. Een dag later was dit al te zien en te lezen in de IJmuider Courant (zie hieronder).

De recreatieruimte van het logegebouw was voor deze gelegenheid leuk ingericht en de beloofde goodiebags stonden klaar om uitgereikt te worden.

De aangeboden creativiteit bestaat uit breien en haken, journaling, mandala tekenen, glasbewerking, enz. Een ieder kan zijn eigen handwerk meenemen of (tegen geringe vergoeding) gebruik maken van de beschikbare materialen. Ook deelnemen aan een workshop is mogelijk.

De initiatiefneemsters vinden het belangrijk om samen met belangstellende dames uit Velsen en omgeving op deze manier met hun hobby bezig te zijn.

Onder het genot van een kopje koffie of thee zal gezelligheid troef zijn en komen sociale contacten van de grond. De netto-opbrengsten van de entree en de workshops komen ten goede aan het sociale project dat jaarlijks door de Odd Fellows wordt vastgesteld. Dat is dit jaar voor het “Alzheimer-café Velsen.”

Telefonisch kunt u hierover contact opnemen met Mandy Kroon, 06-2153.0828

Wilt u meer weten over de Odd Fellows en de Duinroosloge, kijk dan verder op deze website.

Zie voor bijzonderheden en data onderstaande agenda.

AGENDA CREA-INLOOPCAFÉ VELSEN

Eén donderdag per maand, van 14.00 uur tot 16.30 uur aan de Stationsweg 95 Velsen-Zuid.

Entree is €2,50 inclusief één consumptie of €10 voor een workshop inclusief entree, één consumptie en materiaal.
Kom langs met je eigen knutselwerk of meld je via facebook aan voor onze workshops: www.facebook.com/inloopcreacafevelsen

28 jan –   Gratis entree + goodiebag!

25 feb –   Workshop breien

31 mrt –   Workshop haken

26 mei –   Workshop handlettering

30 juni –   Workshop art journaling

29 sept –   Workshop breien

27 okt –   Workshop glas bewerken

24 nov –   Workshop kerst thema

15 dec –   Workshop kerststuk maken
*Wijzingen voorbehouden; raadpleeg vooraf onze
facebook pagina.