In actie tijdens Pierloop

Op zondag 9 september 2018 liepen de ‘Odd Fellows van Velsen’ voor de derde keer mee in de Pierloop van Velsen, het grootse loopevenement binnen de gemeente Velsen. Het team bestond dit jaar, door verschillende omstandigheden, maar uit 10 mannen en vrouwen, zowel leden als niet-leden, op de afstanden 5, 10 en 15 km. De jongste deelnemer was 15 en de oudste 66 jaar.

Na eerst een groepsfoto te hebben gemaakt, liepen ze vanaf het logegebouw aan de Stationsweg in hun T-shirts (geel met blauw opschrift: Odd Fellows Velsen) naar de startplaats aan de Briniostraat, waar ze om 11.00 uur vertrokken. Het was een nieuwe route, die helaas niet meer langs ons logegebouw voerde. Zowel bij de start als bij de finish werd het team, individueel en als groep professioneel gefotografeerd. Aan de finish kregen onze deelnemers hun eigen wel verdiende medaille “Pierloop Velsen 2018” en werden ze met heerlijke consumpties onthaald door de organiserende logeleden. Alle lopers en loopsters van ons Odd fellow-team bleken hun afstand in een goede tijd te hebben afgelegd.

20180909 Pierloop 2018_0054

De rennende teamleden liepen voor het goede doel dat de commissie MA voor dit jaar had vastgesteld: een speeltuig voor de natuurspeeltuin in Zeewijk, IJmuiden. De opbrengst van het bijeen gebrachte sponsorgeld komt uiteraard ten goede aan het voormelde doel.

Na afloop keerden alle lopers en loopsters van dit team bezweet, maar voldaan terug naar hun honk aan de Stationsweg 95 in Velsen-Zuid. Ze waren allemaal zeer te spreken over de wijze waarop ze door ons werden ingeschreven, ontvangen, begeleid en verzorgd. Alle renners spraken de hoop uit een volgende keer weer mee te mogen doen. Aan de Odd Fellows van Velsen zal het zeker niet liggen. De publiciteit was weer enorm. De combinatie van een groot plaatselijk en regionaal sportgebeuren met een aanspreekbaar goed doel was opnieuw een schot in de roos.

Op onze website onder menu ‘pierloop’, vindt u meer hierover.  Voor meer informatie kunt u ook contact leggen met schrijver dezes.

Ben Wellink (PR-IJmondloge)