Oproep van Velsense Odd Fellows

De leden van de Velsense Odd Fellows, verenigd in de IJmondloge en Duinroosloge, en gehuisvest aan de Stationsweg 95 in Velsen-Zuid, doen een beroep op (jonge) mannen en vrouwen uit Velsen en omgeving om belangstelling te tonen voor hun vereniging. De beide loges zoeken mannen en vrouwen die zich, ongeacht hun achtergrond, in het streven van de Odd Fellows kunnen vinden. Mensen die een uitdaging niet uit de weg gaan door een positieve kijk op de samenleving uit te dragen. Mensen dus met een perspectief op een betere samenleving en die maatschappelijk betrokken en sociaal actief willen zijn.

De IJmondloge en Duinroosloge zijn landelijke afdelingen  van een wereldwijde humanitaire organisatie. Zij zijn groeiende en actieve loges van ca. 35 leden. Ze willen nog meer leden om het huidige aantal in stand te kunnen blijven houden. Hoe meer leden hoe actiever een loge kan zijn.

Een Velsense Odd Fellow vertelt: “Wij zoeken in Velsen, maar ook in Zuid-Kennemerland naar personen, die aan zich zelf en aan de samenleving willen werken. Er lopen veel geschikte mannen en vrouwen rond die achter ons idealen (durven) staan. Samen werken aan iets positiefs, is niet alleen wenselijk, maar ook haalbaar, zolang je maar bereikbare doelen stelt.  Je staat er niet alleen voor, want  we doen het samen. Daarom noemen we een loge ook wel een leerschool en werkplaats.

Wat kunnen de Odd Fellows u bieden?

Dat is ruimte, om elkaar te ontmoeten en een podium om uw zegje te doen. Samen  ’de handen uit de mouwen steken’ voor een donatie voor een lokaal goed doel. Verder: luisteren naar en leren van elkaars individuele kennis (‘know how’) op velerlei gebied. Kortom een netwerk van mensen, waarbij u zich snel zult thuis voelen vanwege de onderlinge vriendschappelijke omgang.

Tijdens de komende zomervakantie (van begin juli  tot eind augustus) staat ons gebouw elke donderdagavond voor iedere belangstellende open.

Wilt u meer weten over deze organisatie, neem dan even een kijkje op de landelijke website: www.oddfellows.nl of de logewebsite www.oddfellows-velsen.nl , waar u ook een contactformulier kunt invullen en verzenden.

U kunt ook per email contact opnemen met de secretaris van beide loges en desgewenst een afspraak maken: 40ijmond@oddfellows.nl of 29duinroos@oddfellows.nl .

U mag ook een afspraak maken met dhr. B. W. Wellink: bwellink@zonnet.nl of tel. 0251-228268.