Odd Fellows helpen waar nodig

Op zaterdag 11 maart l. l. hebben een aantal dames van de Duinroosloge en acht heren van de IJmondloge van de Velsense Odd Fellows, in het kader van ‘NLdoet’ van het Oranjefonds, vrijwilligerswerk verricht in  de regio IJmond-Kennemerland. Dit keer op 2 locaties in Schalkwijk, gemeente Haarlem.

Samen met andere dames werd door de leden van de Duinroosloge op een locatie aan de Laan van Berlijn, de hele dag op creatieve manier gewerkt aan zogenaamde droomdekentjes voor kinderen, die in hun gezin in de problemen zijn geraakt of op andere manier  getraumatiseerd.  Deze kwetsbare kinderen kunnen heerlijk wegdromen onder deze unieke dekentjes. Dit alles wordt in goede banen geleid door de stichting De Regenboogboom.

IMG_2497


De acht mannen van de IJmondloge kwamen deze zaterdagmorgen, ieder voorzien van het nodige gereedschap, aan bij de ‘Meerhoeve’, een verpleeg- en verzorgingshuis aan de Spijkerboorweg. Op deze locatie van de organisatie Sint Jacob moesten deze klussers in alle 13 huiskamers, verspreid over 6 verdiepingen, mobiele roosters aan het plafond bevestigen, waaraan de bewoners van alles konden ophangen. Ook werden door hen bij de slaapkamers memobordjes bevestigd. Alles bij elkaar een flinke klus, maar in eendrachtige samenwerking werd deze klus keurig op tijd afgerond.

IMG-20170311-WA0005

De bewoners en verzorgers van de “Meerhoeve” keken vol bewondering  toe en zagen dat het goed ging. Moe maar voldaan keerden de vrijwilligers weer naar huis. Het personeel van het verpleeghuis dankte na afloop op gepaste wijze de vele toegewijde helpers.

Evenals vorige jaren was ook dit vrijwilligersproject pure immateriële hulpverlening. Odd Fellows voelen zich door hun sociale opdracht zeer betrokken bij de hulpbehoevende medemens.

Als u meer wilt weten over deze Odd Fellows, kijk dan even verder op deze website.