Giften van Velsense Odd Fellows

Op woensdag 30 mei laatsleden werd door de Commissie Maatschappelijke Activiteiten van de IJmond- en Duinroosloge een symbolische cheque van  € 1000.= overhandigd aan het Gehandicapten Beraad Velsen, ten gunste van het strandrolstoelen-project. Afgevaardigden van beide loges en van voornoemd Beraad waren voor deze feestelijke overhandiging bijeengekomen op het terras van het Strandpaviljoen Zuidpier. Ook de pers was hierbij met een fotograaf aanwezig. Niet eerder mocht het Gehandicapten Beraad, volgens eigen zeggen, een donatie van een vereniging als de Odd Fellows ontvangen.

Al eerder, namelijk op 9 februari laatstleden, werd door deze beide loges aan het Thomashuis aan de Wilhelminakade in IJmuiden een dergelijke cheque van € 1000.= overhandigd. De cheque werd toen onder grote dank in ontvangst genomen door mevrouw Bianca Kaptein. Het geschonken geld zal besteed worden aan fitness-toestellen, zoals een speciale fiets. Het Thomashuis in IJmuiden is één van de honderd gelijknamige huizen in Nederland. Dit statige pand in IJmuiden is door de vorige eigenaar in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Het is met veel zorg en aandacht ingericht en heeft een warme uitstraling. Het tehuis heeft haar naam te danken aan de vader van Thomas, een kind dat met een verstandelijke beperking was geboren. Deze vader zorgde voor huizen waarin kinderen met een beperkte verstandelijke geest terecht konden. Deze kinderen hebben een eigen kamer en eten gezamenlijk als in een normale huishouding. De beheerder van dit huis woont in hetzelfde huis als “haar kinderen”.

Beide bovenvermelde loges hadden dit bedrag bijeen gebracht, omdat zij zich vanuit hun doelstelling en sociale opdracht altijd zeer betrokken voelen bij de hulpbehoevende medemens. Hierover kunt u meer lezen in deze website.