Donatie aan alzheimer café Velsen

Velsen-Zuid. Op donderdag 15 september l. l. werd door de Velsense Odd Fellows  (Duinroos- en IJmondloge) in hun gebouw aan de Stationsweg 95 in Velsen-Zuid een symbolische cheque ter waarde van € 3340.= overhandigd aan de voorzitter en penningmeester van de regionale afdeling ‘Alzheimer Midden-Kennemerland’, waarvan het Alzheimer Café Velsen een van de vijf locaties is.

IMG_2346

Van 19 tot en met 30 september is het ‘de week van dementie’ en op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. De donatie van de Odd Fellows kwam dus op een zeer goed moment.

In Nederland krijgt 1 op de 5 mensen dementie. Deze mensen, bewoners van locaties maar ook thuiswonenden met hun mantelzorgers, voelen zich vaak eenzaam en hebben behoefte aan meer begrip en erkenning. Er worden voor hen dan ook allerlei activiteiten georganiseerd. Om al deze activiteiten te kunnen bekostigen zijn donaties uiteraard van harte welkom.

Namens beide loges werd de uitreiking gedaan door mevrouw Constance van den Berg, bestuurslid van de commissie maatschappelijke activiteiten. Zij liet deze uitreiking gepaard gaan met een verduidelijking van de sociale opdracht die Odd Fellows op zich hebben genomen, namelijk het helpen van de hulpbehoevende medemens.

De dames en heren van de Duinroos- en IJmondloge hadden dit bedrag bijeengebracht middels allerlei activiteiten, zoals een vlooien- annex boekenmarkt, een kerstbrodenactie en een speciale actie bij het overlijden van een aan dementie lijdende Velsense Odd Fellow.

Uit de lovende dankwoorden van vorenbedoelde voorzitter en penningmeester bleek hoe welkom deze donatie was, want hiermee konden deze zorgverleners de zo broodnodige laptop en beamer aanschaffen.

Wie meer over de Velsense Odd Fellows wil weten, kan dit vinden op deze website.

IMG_2341