Cheque voor OIG-IHD Velsen

IMG_20170328_195836856

Onlangs werd door de Commissie Maatschappelijke Activiteiten van de IJmond- en Duinroosloge een symbolische cheque ter waarde van  € 1334.22 overhandigd aan de bekende Velsense stichting OIG-IHD.

Deze stichting heeft als doelstelling het bieden van ontspanning en vervoer voor mensen met een beperking in de gemeente Velsen e.o. Afgevaardigden van beide loges en van voornoemde stichting waren voor deze feestelijke overhandiging bijeengekomen in het gebouw van de Odd Fellows aan de Stationsweg 95 te Velsen-Zuid.

Niet eerder mocht deze stichting, volgens eigen zeggen, een donatie van een vereniging als de Odd Fellows ontvangen. Zij waren hiermee dan ook erg in hun nopjes en zegden toe dat deze gift vanzelfsprekend goed besteed zou worden.

Beide vermelde loges hadden dit bedrag bijeen gebracht door de verkoop van kerstbroden. De extra opslag op de verkoopprijs is daarbij bestemd voor het goede doel. De leden van beide loges worden elk jaar aangemoedigd om niet alleen hun familie, vrienden en kennissen, maar ook hun werkgevers en bedrijven te benaderen. Bedrijven kunnen zodoende een kerstbrood toevoegen aan het te verstrekken kerstpakket. Er was zelfs een bedrijf dat een zeer gulle gift deed, waarvoor grote erkentelijkheid viel te horen.

Gezien hun doelstelling en sociale opdracht voelen  Odd Fellows zich altijd zeer betrokken bij de hulpbehoevende medemens. Deze Odd Fellows zijn momenteel al weer bezig aan een nieuw sociaal project.

Hierover kunt u meer lezen in deze website.