Cheque naar Thomashuis

Op donderdag 9 februari laatsleden werd door de Commissie Maatschappelijke Activiteiten van de IJmond- en Duinroosloge een symbolische cheque van  € 1000.= overhandigd aan het Thomashuis aan de Wilhelminakade in IJmuiden (zie foto).

De cheque werd onder grote dank in ontvangst genomen door mevrouw Bianca Kaptein.

Het geschonken geld zal besteed worden aan fitnesstoestellen, zoals een speciale fiets.

Het Thomashuis in IJmuiden is één van de honderd gelijknamige huizen in Nederland.

Dit statige pand in IJmuiden is door de vorige eigenaar in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Het is met veel zorg en aandacht ingericht en heeft een warme uitstraling. Het tehuis heeft haar naam te danken aan de vader van Thomas, een kind dat met een verstandelijke beperking was geboren. Deze vader zorgde voor huizen waarin kinderen met een beperkte verstandelijke geest terecht konden. Deze kinderen hebben een eigen kamer en eten gezamenlijk als in een normale huishouding. De beheerder van dit huis woont in hetzelfde huis als “haar kinderen”. Het Thomashuis in IJmuiden kent acht bewoners. Mocht u hierover meer willen weten, kijk dan even op www.thomashuizen.nl

Beide bovenvermelde loges hadden dit bedrag bijeen gebracht, omdat zij zich vanuit hun doelstelling en sociale opdracht altijd zeer betrokken voelen bij de hulpbehoevende medemens. Hierover kunt u meer lezen in deze website.

thomashuis