Odd Fellows knappen tuin op

Op zaterdag 22 maart l. l. hebben een tiental leden van de IJmondloge van de Velsense Odd Fellows, in het kader van NLdoet.nl van het Oranjefonds, vrijwilligerswerk verricht. Zij hebben deze dag de tuin opgeknapt van het Thomashuis aan de Kon. Wilhelminakade in IJmuiden. In het Thomashuis worden kinderen verzorgd met een verstandelijke beperking.

Die zaterdagmorgen werd om 09.30 uur het startsein gegeven om de tuin van en rondom het Thomashuis op te knappen. De zo nu en dan vallende regen hield hen niet af van de klussen en klusjes die hen te wachten stonden. Aan het klussen was een goede werkvoorbereiding en verdeling vooraf gegaan. De 1.80 meter hoge heg rondom de tuin werd gesnoeid, het gras gemaaid, het straatwerk werd met een hogedrukspuit onkruidvrij gemaakt en de tuinmeubels werden schoon geboend. Ten slotte werd de afval afgevoerd. Opnieuw bleek dat vele handen licht werk maken. Na een aantal uren hard werken was de klus in de namiddag geklaard en was iedereen blij, zowel de bewoners van het Thomashuis als ook de vrijwilligers van de IJmondloge, die voldaan huiswaarts keerden.

De Velsense Odd Fellows hadden in 2012 ook al financiële ondersteuning verleend aan het Thomashuis, maar dit vrijwilligersproject was pure immateriële hulpverlening. Odd Fellows voelen zich door hun sociale opdracht zeer betrokken bij de hulpbehoevende medemens.

NL.doet. Thomashuis 22-03-2014 (18)

Introductie-avond. Op donderdag 3 april a.s. zetten de Odd Fellows van de IJmondloge (voor mannen) vanaf 19.30 uur hun deuren wijd open, om u van koffie en informatie te voorzien. U komt er zodoende achter wat Odd Fellows zoal bezighouden. Het eerste deel speelt zich af in hun bezinningsruimte, het tweede deel in hun recreatieruimte. Laat ons s.v.p. even tijdig weten of u komt.

Contactadressen: Harm Bouma: (06-53698497); info@ollerton.nl

G. Stet: (06-53378768); gerard@jobjoost.nl

B. Wellink: (06-38758203); bewell58@telfort.nl

Als u meer wilt weten, kijk dan even verder op deze website.