Loge knapt huis en tuin op

Op zaterdag 21 maart l. l. hebben  acht leden van de IJmondloge van de Velsense Odd Fellows, in het kader van ‘NLdoet’ van het Oranjefonds, vrijwilligerswerk verricht. Zij hebben deze dag de tuin en ook enige vertrekken van het ‘zorghuis’ Philadelphia aan De Marotstraat in Velserbroek opgeknapt.

Philadelphia helpt mensen met een verstandelijke beperking. Je kunt er zelfstandig wonen en je wordt begeleid. Ze helpen je op je werk en je kunt bij hen leren wat je nodig hebt om te werken. Voor hen die niet kunnen werken is er dagbesteding. Kortom: je kunt er wonen in een speciaal huis met begeleiding, verzorging en verpleging Dit speciale huis bestaat uit tien appartementen en twee groepswoningen.

2015-03-21 13.08.48

Die zaterdagmorgen werd om 10.00 uur het startsein gegeven om een aantal vertrekken en de beide terrassen van en rondom het  zorghuis op te knappen. Het weer zat mee en aan het klussen waren een goede werkvoorbereiding en -verdeling vooraf gegaan. Binnen werden muren gesaust en beide terrassen werden  met een hogedrukspuit schoongespoten. Het tuin-meubilair werd schoongeboend en nieuwe plantjes werden geplant, samen met een paar handige bewoners. Ten slotte werd de afval afgevoerd. Opnieuw bleek dat vele handen licht werk maken. Na een aantal uren hard werken was de klus in de namiddag omstreeks 16.00 uur geklaard. Iedereen was na afloop blij, de bewoners, de leidinggevenden van het zorghuis, en natuurlijk ook de vrijwilligers van de IJmondloge, die voldaan huiswaarts keerden.

Evenals vorig jaar was ook dit vrijwilligersproject pure immateriële hulpverlening. Odd Fellows voelen zich door hun sociale opdracht zeer betrokken bij de hulpbehoevende medemens.