In actie bij NL.DOET

Op zaterdag 16 maart j. l. hebben een aantal dames van de Duinroosloge en zeven mannen van de IJmondloge van de Velsense Odd Fellows, in het kader van ‘NLdoet’ van het Oranjefonds, vrijwilligerswerk verricht in de eigen regio. Dit keer op locaties in Spaarndam en Beverwijk.

Door een aantal dames van de Duinroosloge werd in het buurthuis van Spaarndam een heerlijke lunch verzorgd voor een dertigtal eenzame ouderen. Ze genoten zichtbaar en waren blij met al wat hen werd voorgeschoteld. Dit alles werd bovendien feestelijk omlijst door zang  en dans. Al met al een heel gezellige bedoening voor deze groep ouderen, die deze extra aandacht zeer op prijs stelde.

De heren van de IJmondloge (zie foto) waren op deze zaterdag vanaf 09.30 uur tot diep in de namiddag volop bezig in het woonzorg-complex ‘Huis ter Wijck’ aan de Plesmanweg in Beverwijk. Er werd een muur geschilderd, maar de mannen waren vooral bezig om, samen met de bewoners, kleine witte borden te beschilderen (162 stuks) en die vervolgens ook op te hangen.

Iedereen, vrijwilligers, personeel en vooral de bewoners konden achteraf alleen maar dankbaar concluderen dat deze activiteit geslaagd was. Een saaie witte ruimte was omgetoverd tot een gezellige, fleurige en persoonlijke hal.

Evenals vorige jaren was ook dit vrijwilligersproject pure immateriële hulpverlening. Odd Fellows voelen zich door hun sociale opdracht zeer betrokken bij de hulpbehoevende medemens.

Als u meer wilt weten over deze Odd Fellows, kijk dan even op deze website: www.oddfellows-velsen.nl. Vanuit deze website kunt u doorlinken naar hun facebook-pagina

(https://www.facebook.com/oddfellowsvelsen/) Ook op Instagram kunt u hen vinden

(https://www.instagram.com/oddfellowsvelsen/ )