In actie bij NL.DOET

Op zaterdag 10 maart j. l. hebben 4 vrouwen van de Duinroosloge en 9 mannen van de IJmondloge van de Velsense Odd Fellows, in het kader van ‘NLdoet’ van het Oranjefonds, vrijwilligerswerk verricht in de regio IJmond. Dit keer op 2 locaties in de gemeente Velsen.
Samen met andere dames werd door 4 leden van de Duinroosloge in Verpleeghuis Velserduin in IJmuiden geholpen met de actie “Heel Velserduin bakt”. Alle dames stonden hierbij hun mannetje, pardon vrouwtje.

Tussen de Reigersbossenlaan en de Orionweg in IJmuiden-Zeewijk, moet een gewone speeltuin worden omgebouwd naar een natuurlijke speeltuin, met de naam Speeltuin Zeewijk Natuurlijk. Een natuurlijke en meer in deze tijd passende speeltuin voor de vele kinderen uit de omgeving.

Op deze zaterdag waren vele vrijwilligers bezig om op dit vrije grote terrein de oude speelwerktuigen en toebehoren uit te graven en te verwijderen. Een zware klus, maar de mannen maakten geen problemen van de stenen paden en ingegraven betonnen pijlers. Alle oude speelwerktuigen moesten vakkundig in onderdelen worden gesloopt, zodat alles netjes kon worden afgevoerd. Geen punt voor deze vrijwilligers, want ze hadden het juiste gereedschap en ook hun werkhandschoenen van huis meegenomen.

IMG-20180310-WA0014

Samen met buren, leden van de lokale vrijwillige brandweer en een aantal lokale politici werd tussen 10 en 16 uur hard gewerkt.

Het bestuur van de speeltuin had voor koffie en de lunch gezorgd en was aan het eind van de dag verheugd en dankbaar dat met zoveel enthousiasme door alle vrijwilligers was gewerkt.

Vermeld zij nog dat de lokale pers en ook RTV-Noord-Holland aanwezig waren. Op de website van de speeltuin www.speeltuinzeewijk.nl (onder locatie) kunt u een interview zien en horen, waarbij in de laatste 5 minuten Ad de Swart namens de IJmondloge de motivatie om deze klus te klaren, uit de doeken doet.

Evenals vorige jaren was ook dit vrijwilligersproject pure immateriële hulpverlening. Odd Fellows voelen zich door hun sociale opdracht zeer betrokken bij de hulpbehoevende medemens.

Als u meer wilt weten over deze Odd Fellows, kijk dan even verder op deze website.